Hvad er inspiration

Inspiration hvad er det

Inspiration

Vi taler vidt og bredt om inspiration, om at blive inspireret og om at inspirere andre. Men hvad vil det egentlig sige? Jeg taler også meget om det og her på domænet er inspiration en gentagelse flere steder. Jeg taler om, at jeg så gerne vil inspirere dig? Men hvordan? og hvad vil det egentlig sige. Hvornår ved jeg at jeg inspirerer dig? En masse spørgsmål som har fyldt mit hoved og som jeg sikkert ikke får et endegyldigt svar på, men jeg vil prøve at grave lidt dybere ned i ordret.

Vi møder inspiration mange steder, men oftest i forbindelse med mode, indretning af hjemmet, hår, make-up og så videre. Det der slår mig er, at det jeg kan komme i tanke om når jeg tænker på ordret inspiration, er materielle ting eller i hvert fald noget der afspejler vores ydre overfor andre. Vi tiltrækkes i stor stil af det vi kalder inspiration, så meget at det sociale medie Pinterest er blevet voldsomt populært. Pinterest er et medie hvor vi kan lade os inspirere af andres billeder.

Men hvordan opstå inspiration

Lige umiddelbart findes der ikke en logisk forklaring på hvordan eller hvornår inspiration forekommer. Det kan ikke forceres, men vil ofte komme når vi ser efter det vi gerne vil inspireres af. Vi kender vil alle sammen det med at stå i supermarkedet 5 minutter i ulvetid, rive sig selv i håret over, hvad aftensmaden skal byde på. Sjovt nok har supermarkedet stillet varer op tæt på hinanden, som alle skal bruges i den gode gamle spaghetti/kødsovs. Så blev det også til spaghetti/kødsauce den dag, fordi du blev inspireret.

Inspiration kommer ofte helt ud af det blå uden vi tænker over det, men alligevel har vores underbevidsthed haft små spirer, som er begyndt at gro ved for eksempel et billede. Nogen gange kan det være svært at forklare hvordan vi har fået en ide til noget. En ide opstår tit ud af inspiration. Inspirationen gjorde netop sit til, at ideen til noget blev født.
Hvis vi ser en kjole, vælger vi den ikke kun fordi den er flot i sig selv, men fordi vi inspirerer hos selv til en forestilling om i hvilken sammenhæng kjolen vil passe godt sammen med.

Jeg håber at jeg kan finde vej ind til dine indre forestillinger. Hvad enten det er tøj du mangler til fest eller hverdag. Jeg vil i hvert fald gøre mit til, at tøjet hos Kalas taler til dine indre spirer og vi sammen får dem til at gro. 🙂

På mit nyhedsbrev, vil jeg skrue endnu mere op for inspirationen, følg med derovre

Kærligst
Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *